Lisa 4 månader idag

I dag har vår lilla Lisa blivit 4 månader. Försökte i morse att pedagogiskt förklara för henne hur man använder ett babygym. Att man bara ska ligga och titta upp på de fina leksakerna, kanske sprattla lite och få dem att gunga. Hon tror bestämt att det är ett riktigt gym! Tar tag i hela ställningen och sliter iväg den över sig, använder den mer som en skivstång....
I dag har vi även provat ge henne päronpuré. Det färdas runt en stund i munnen och en liten del av det åker nog ner i magen, men det mesta hamnar i ansiktet och på kläderna :-)

Här hemma småpysslar vi på med trädgården och huset. I dag har det inte varit så fint väder, så i morse storstädade jag övervåningen. Så skönt att ha det gjort! Synd bara att det gror igen så himla fort!
Jag och Ulrika har varit duktiga och gått runt byn flera dagar i rad nu. Hoppas att värkarna sätter igång snart för henne. Förstår att hon är less, det brukar man ju vara i slutet. Tror dom flesta önskar få 2 veckor innan beräknat datum....

I går var jag och shoppade examenskläder till tjejerna. Hittade så mycket fina grejor, man bara önskar att man var lite rikare! Men jag hittade i alla fall det jag sökte. Lisa fick en ny mössa och en jacka, Sanna två klänningar, och Emma ett par skor och örhängen. Själv hittade jag inget, men jag sökte inte direkt heller om jag ska vara ärlig. Det är så mycket roligare att shoppa till barnen.






Farfar 60 år

I går fyllde farmor och farfar (Mattias föräldrar) år. Bernt fyllde 60 och Karin, hon är ju en dam, så hennes ålder ska man väl inte nämna ;-)  I alla fall bjöd Karin ut oss på middag på restaurang Viking inne i stan. Maten, i alla fall min, var suuuupergod! Pepparstek med pommes och wokgrönsaker. Det var en underbar varm och solig kväll, så i stället för att åka direkt hem, tog vi en promenad längs Skellefteälvens strandpromenad. Det kändes precis som sommar i luften.

Tidigare på dagen var vi på loppis i Kusmark. Inte så många utställare, men vi hittade några fynd ändå. Bl.a en fritös, några böcker, gosedjur (en lila ponny som Sanna döpte till Anna-Bella), och några smycken. Sedan åkte vi vidare till Strå, ett gammalt kalkbruk ca en mil från Sandfors, där det var fiskepremiär. Måste nog åka dit till helgen kanske och låta barnen fiska lite grann.

Tisdag kväll

Nu har det redan hunnit bli tisdag kväll. I dag har jag varit sååå duktig. Lisa har sovit jättebra under dagen, så jag har hunnit måla nästan hela gavelsidan innan Matte kom hem från jobbet. Då tog han över och målade klart allt det röda, men huga så mycket jobb det är kvar!

I helgen bjöd vi hit farmor Karin på middag, och hon stannade över natten och fick sova i Sannas rum. En lyckad kväll! God mat och vin (inte för mig då, men för de andra två vuxna).
Sanna har börjat "Mulle" i söndags. Hon tyckte att det var toppen. Citat "Veeeet du mamma, man får inte slänga skräp i skogen, för då kan djuren göra sig illa! Och veeeet du, att myrorna sprutar syra, och veeet du......."

I går tog jag med Ulrika till kiosken i Frost, där vi köpte var sin kioskmacka som vi festade på. Mmmm, dom är verkligen goda. Jag har förutspått att Ulrika ska få sin bäbis på torsdag eller lördag. Det är ju egentligen inte riktigt dags än, men jag tror den tittar ut lite tidigare.......

I dag har jag lärt mig att man inte ska ha "foppa" på sig när man står länge i en stege. Fy sjuttsingen vad jag har ont i fötterna efter den här dagen! Men men....det är lätt att vara efterklok. Har varit ute på en joggintur ikväll oxå. Benen kändes som tegelstenar, och det värkte i kroppen. Kanske håller på att bli förkyld eller nått. Lisa snorar ju litegrann, så det är ju inte omöjligt.
I morgon är vi bjudna på tacos till Jossan och Richard. Det ska bli smarrigt! Längtar redan.

Måste bara få lägga in en rad om mitt kära växthus också. Nu har jag planterat ut gurkorna och tomaterna, så nu väntar vi bara på första skörden! :-)


Torsdag

I dag är det torsdag. Veckorna bara flyger fram! I går var jag och Lisa o Sanna till Byske på öppna förskolan. De hade en liten sångstund där med en kvinna som spelade gitarr och sjöng barnsånger. Alla småttingar verkade gilla sången väldigt mycket. Sedan lyxade jag och Jossan med att käka på Bianco. En suuuupergod kebabsandwish, mmmmm!
Efter middagen åkte hela familjen på rönn-letar äventyr. På vägen dit såg vi en älg just brevid vägen, och när vi plockat klart plantorna, såg vi tre älgar till bara några hundra meter bort. rena rama djurparken!

Efter min morgonpromenad, planterade jag klart alla plantor vi hämtat. Det kommer att bli kanon om plantorna tar sig. Jag är jättenöjd. Tänkte även köra gräsklipparen idag, därav Lisas hörselkåpor, men jag fick "soppatorsk" efter typ 30 sekunder. Men söt blev hon i dom rosa Peltorkåporn!
Mitt på dagen kom Jossan och hälsade på. Är så avis på henne, för Hannes (som är 3 veckor yngre än Lisa) bara sover och är allmänt nöjd. Det kan man väl inte direkt säga om Lisa alla gånger........ :-)
Emma och Jossan spelade lite kula, men jag tror att den äldre behöver öva lite mer, men vi kom överense om att det nog var gräsmattans fel. ;-)
Sanna hade mor- och far- föräldra dag på dagis idag, så farmor hälsade på henne. Sedan kom farmor hit och hade med sig potatis, "halvtjockkaka" från bagarstugan och lite tunnbröd. Supergott! Tack Karin!

Nu i afton har Mattias gjort ett fint jobb med hus-skrapningen så nu är det klart för målning! Hoppas vädret tillåter i morgon, så ska vi börja måla ribb. Kanske sedan i helgen att vi börjar måla fasaden.



spelar kula

Våren är här

Våren har kommit till Norrland med stormsteg! Nu är vår lilla Lisa 3,5 månader gammal och väger 9,9 kilo! I söndags hade vi dop för henne i Hebberslidens pitteoriska bönhus. Allt gick som på räls och Lisa spydde ner prästen, precis som vi befarat! Hon höll sig dock på gott humör under hela ceremonin, och det tackar vi för.

Idag är det tisdag och Ante fyller år idag. Vi blev bjudna på smörgåstårta och riktigt go'fika! Tack för det Andreas! Kent & Hanna och Carl var där, liksom Andreas mamma och pappa. Hans storasyster Jenny var där med sin kille också. Himla länge sedan jag såg henne sist. Det var nog när hon släppte in mig gratis på Etage, på den gamla goda tiden :-)

Idag har jag börjat plantera min rönnhäck som vi ska ha ut mot vägen. Det kommer att ta sin tid, det där projectet. Behöver en hel del rönn-plantor innan jag blir nöjd. Dom ska stå tätt tätt tätt för att inte alla nyfikna människor ska ha så bra insyn på vår gård..... inte för att vi har något att dölja, men jag vill ändå ha en lika fin häck (jag pratar fortfarande om rönn-häck:-) ) som vår granne Lasse.
Jag gillar verkligen det här med trädgård och odling. Jag går in i mitt växthus flera gånger per dag och bara njuter. Nästa gång jag ska köpa ett växthus, blir det ett STORT, där jag kan ha en liten rottinggrupp med bord och fotöljer....... "I min fantasi, svävar jag runt bland mjuka kuddar......."

             


1. I bakgrunden från vänster: Mamma Aina, lillasyster Bettan, Emma och svärmor Karin. Svärfar Bernt och prästen, Stellan Lindgren.
2. Min älskling Mattias, och pappa Ture
3. Matte, Lisa, jag, Emma, Sanna och prästen

Lördag

Sitter framför kaminen och myser framför en brasa. Har frusit halva dagen, man hann bli van att det nästan var sommar förra veckan och nu är det kallt igen.Brrrrr!
Har varit på "öppet hus" fast "öppen ladugård" vore nog en riktigare benämning. Hasse och Jon har haft visning av sin nya fina ladugård idag. Byaföreningen sålde hamburgare och fika, så då hade man lunchen kirrad ;-)
När vi var inne och kollade på kossorna, var det en av ungdjuren som började suga på Lisas fot :-) Dom vill ju slicka och slemma på allt! Och vilka enorma tungor dom har. Det är helt fantastiskt!
När vi kom hem gjorde Matte klart mitt trädgårdsland, så nu är det bara att plantera! Lite tidigt kanske, men morötter och sallad kanske kommer ned i jorden nästa helg om vädret tillåter.
Tjejerna har hjälpts åt att göra hemmagjord pizza till middag, de var kanonduktiga och den blev jättegod.Vi jobbar på att samarbeta här hemma. Teamwork, ni vet.......dom har så mycket syskonkärlek över .....bråkar mest jämt, men det är nog bara naturligt tror jag. Nu sitter Emma och bygger lite lego, Sanna ser barnprogram och Lisa provar hoppgungan för första gången (och det verkar jättekul än så länge).

Emma sitter o bygger lego, ett fyrtorn.



Målning av vårt hus

I dag har n'Bernt och Mattias (far och son) gjort om ställningen som vi ska använda när vi ska skrapa och måla om huset i sommar. Själv har jag mest stått och tittat på medans jag vyschat barnvagnen. Innan Bernt kom var pappa här och klippte sig och när han skulle åka kastade sig Emma och Sanna om halsen om honom och bad att få följa med honom hem. Snäll som han är fick dom så klart följa med. Nu i kväll drog vi en repa ned till schtaan på maxi och max. Köpte lite fröer till mitt älskade trädgårdsland, ett par sandaler till Emma och en jeansklänning till Doris (Sanna alltså). När vi sedan åt på Max blev Lisa lite kinkig, Sanna är ju inte direkt stressad när hon äter så tillslut önskar man sig bara hem..... Nu sitter stortjejerna och ser Talang, och Lisa har äntligen somnat.
Ta det lugnt nu alla mina vänner och folk jag inte känner! Kram

Mycket jobb, men fint ska det bli!

När Sanna studstar runt på studsmattan blir hennes hår alldeles statiskt och hon ser ut som den solstråle hon är!

En sömnlös natt

I natt har den lilla prinsessan sovit som en nattuggla (inte så bra alltså). Hon vaknade till redan vid 23-tiden och tyckte att det borde nog vara morgon.......det tyckte förståss inte jag. Efter många "om och men" så somnade hon tillslut, efter att ha ätit några liter bröstmjölk, enligt min egen uppskattning :-) Därefter har hon ätit ett par gånger till. Detta är nog faktiskt den sämsta natten hittils sedan hon föddes.... Men hur kan man vara irriterad på en sådan sötnos? Mammas lilla prinsessa!




Första blogginlägget 2009-05-07



Nu sitter jag här och funderar vad jag gett mig in i! Det verkar vara en hel vetenskap med koder och diverse som man måste lära sig använda för att blogga som ett proffs. Som första bild har jag lagt in Lisa med hennes nya fina solbrillor. Söt va?
Det är torsdagkväll och vi har bjudit Ante på grillat ikväll, som tack för att han fick agera ambulanschaufför när Matte fick blindtarms-känningar.Tur Ante är snäll! När jag opererade min blindtarm för ett par år sedan  fick han vara barnvakt oxå.... 

Idag har jag besökt öppna förskolan i Byske för första gången. Jag och min kompis Jossan följdes dit och hade väldigt trevligt. Alla kommenterade på Lisas vikt och hennes runda goa kinder =) Ska nog dit igen nästa onsdag, då skulle det vara någon form av musik för dom små. När vi var klara där, köpte vi var sin baguette och åkte till jobbet för att äta och hälsa på våra arbetskompisar. Allt verkar vara som vanligt på "Futte". När "arbetsklockan" ringde in var det nästan så man satte sig för att montera av gammal vana.

Nu i afton har vi börjat planera för vårt trädgårdsland och designen är i alla fall klar, det är bara själva kroppsarbetet kvar.Det är tur att jag har en sån arbetsvillig karl som har förståelse för alla mina ideer och infall ;-)
Ha det gott för nu, ska försöka skriva lite då och då!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0