Jobbångest

Nu börjar allvaret om igen. På måndag stämplar jag in 5.30 och gör mitt första skift. Det är ju helt sjukt hur fort det kan gå. Alldeles nyss hade jag en mage stor som en fotboll, och nu fyller "skruttan" 1 år. Jag fattar inte vart tiden har tagit vägen. Hur ska jag hinna med allt som måste göras här hemma? Jag vet ju egentligen att det inte är någon fara, jag har ju jobbat förut i en herrans massa år utan att det har varit något problem. Jag vet i alla fall att jag längtar efter en lön, det lilla bidraget från försäkringskassan räcker ju inte så långt.

1-års baket

I går tog jag och Lisa tag i saken och började baka födelsedagsfika. Hon blir ju stora tjejen nästa vecka. Ett helt år har redan gått och dagisinskolning och jobb väntar runt hörnet. Det är ju helt sjukt hur fort det går. Jag vet inte riktigt om jag är redo att börja om än. Jag vet att jag gnäller av och till om hur jobbigt det är ibland, men hur jobbigt är det inte att jobba egentligen? Nä, det blir nog bra. Tillbaka till bakningen i stället :-) Lisa var jätteduktig på att hjälpa till att baka, eller att förbereda inför diskningen ska jag nog säga i stället. Båda visparna var nästan helt renslickade när hon var klar, vi skulle bara ha haft en hund som kunde slicka rent Lisas ansikte också ;) Det slutade med att jag fick stoppa ner både henne och barnstolen i badkaret!

På tisdag när hon fyller år blir det nog inte något kalas, för då har Emma skidtävling. Det är 3:e tisdagen på rad som hon tävlar. 1½ km kör hon, och snabbast går det med skating. Det är ju sjukt hur mycket en del andra tränar. Tjejen som är snabbast i Damer 9-klassen tränar 5 gånger i veckan, Emma tränar 1 eller 2 gånger så det är ju lite skillnad i teknik osv. Men jag är så himla stolt, för hon kämpar verkligen. Sanna är faktiskt inte heller så tokig på att åka skidor. Helt klart över mina förväntningar. Hon åker 2,5 km utan att klaga, genar bara förbi "Blåbärsbacken", annars kör hon gärnet. Hoppas mina barn kommer att ha kvar detta träningsintresse även när de blir större!








RSS 2.0